Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü

Sosyal Politika Tartışmaları

2005 yılında başlattığımız ve 2012’den beri her yıl eğitim öğretim dönemi içerisinde düzenli olarak sürdürdüğümüz Sosyal Politika Tartışmaları, bölümümüz öğrencileri ve öğretim elemanları için alana ilişkin güncel konuların tartışıldığı ve birikimlerin aktarıldığı bir platformdur.

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri alanında duayen hocalarımızın katılımıyla gerçekleşen Sosyal Politika Tartışmaları genellikle iki yönlüdür. Davetli hocamız, ilk olarak önceden belirlediği konu çerçevesinde seminer vermek üzere lisans öğrencilerimizle bir araya gelmektedir. Bu birliktelikler, öğrencilerimizin farklı birikimlerden faydalandığı ve zengin tartışmaların gerçekleştiği toplantılar olması bakımından kıymetlidir. Davetli hocamız daha sonra bölümümüz öğretim elemanları ve lisansüstü öğrencilerimizin katılımıyla sınırlı olan, kendi akademik tecrübe ve birikimlerini aktardığı, yine alana ilişkin tartışmaların yer aldığı ikinci bir toplantıyla katkılarını sunar.

Sosyal Politika Tartışmaları toplantılarına davet edilen her hocamızın kendi belirlediği bir makalesi bölüm tarafından ayrı basım olarak kitapçık haline getirilir.

Mayıs 2015

Prof. Dr. Ahmet MAKAL , Yrd. Doç Dr. Berna Güler MÜFTÜOĞLU

Mayıs 2008

Sendikal Kriz ve Arayışlar

Doç. Dr. Aziz ÇELİK , Av. Murat ÖZVERİ , Üzeyir ATAMAN (DİSK Lastik-İş Eğitim Uzm.)

Mart 2008

21. yy'da Küreselleşme Dinamikleri ve Toplum Üzerindeki Etkileri